Dana, Florin și Mihai pregatesc intens lansarea unui nou album, acesta va fi lansat undeva în luna Decembrie 2011.

Prin amabilitatea lui Florin am aflat și alte detalii legate de noul material semnat Hi-Q.

  • Având în vedere că trupa a suferit ceva modificări de-a lungul timpului era firesc sa știm dacă noul album va păstra aceleași teme cu care trupa a obișnuit fanii:

             Florin: „Albumul acesta este diferit faţă de precedentul, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată, la fiecare album.

  • Cum va fi inregistrat albumul, la fel ca și cel aniversar, exclusiv cu trupa?

            Florin: „Am lucrat desigur cu instrumentiştii noştri, este primul album compus exclusiv de noi: melodiile noastre, instrumentele noastre, studioul nostru.

  • Acest album reprezintă o nouă era Hi-Q sau continuă povestea celor 15 ani de până acum?

           Florin: „Noi credem că va fi o surpriză pentru toată lumea, atât pentru cei care iubeau muzica Hi-Q, cât şi pentru cei care ascultau alte genuri.

Hi-Q a adus tot timpul ceva nou de la album la album, sound-ul lor s-a modificat constant și au imbinat diferite genuri muzicale, spre exemplu pe remixul piesei Ochii Verzi„, se regasește un fragment de dub step, curiozitatea legată de genurile muzicale ce vor fi abordate pe noile melodii era evidentă: „Am experimentat mai multe stiluri, dar putem spune că este un album pop-rock. Mai mult rock decât până acum. Şi reggae, electro-pop, synth-pop”.

În ceea ce privește textele acestea vor fi in mare proporție scrise în limba română, dar ne așteptăm si la texte scrise in limba engleză sau.. poate alte limbi 🙂

Dacă ne întoarcem puțin in timp în 2004 Hi-Q lansa hit-ul „Gașca Mea”, peste patru ani venea rândul piesei „Lose You” sa urce vertiginos în topuri, oare pe acest album va exista o nouă piesă care să ajungă hit? Raspunsul il vom afla după lansare si odată cu trecerea timpului – „Asta doar timpul o va hotărî! Avem pregătite melodii mult mai intime, mai ciudate, mai curajoase… Va fi un album ars-poetica mai mult decât un album comercial.” (Florin Grozea)

Până în Decembrie, spor la treabă Hi-Q!

Reclame